km.0 (Durangaldea)

Hemen aurkezten dizkizugu Elorrio eta Durangaldeko ekoizleak, Anbotopeko Elkarteko bazkideak ere badirelarik.

Euren produktuak aurkituko dituzu Anbotopeko Dendan.

Errekazabaleta baserria

ERREKAZABALETA

Abeltzaintza hedagarrian jarduten duen Elorrioko etxalde txikia gara. Okela sortzen salmenta zuzena egiten dugu. Gure behiak inguruko larre eta basoetan bazkatzen dira. Hauen elikadura belar eta bazka ondora mugatzen da, ehuneko ehunean

Jauregi produktuak

JAUREGI BASERRIA

Jauregi Baserrian, Elorrioko Iguria auzotik, kalitatezko elikagaiak ekoizten arduratzen gara modu jasangarri baten.

Txahal okela, txerri okela, oilasko, arraultza, ortuko elikagaiak eta baserriko beste produktu batzuk zeuentzako anbotopeko dendan eskaintzen dira.

Belaze proiektua eta baserria

BELAZE PROIEKTUA

Elorrioko bikote gazte bat gara. Zenitako Aldekoa baserrian bizi gara eta inguruko larretan bazkatzen dira gure esne behiak.

Behiak ekologikoki hazten ditugu beraien elikadura belarrean oinarrituta. Esne honekin jogurtak eta gazta freskoa egiten ditugu baserrian bertan dugun gaztandegian. Ortua ere latzen dugu sasoiko barazkiak eta frutuak izaten ditugu.



Garai ekoizleak

GARAI

Garai garagardo ekologikoak, Garaiko Etxeita baserrian ekoizten dira, garagardoa eta kontserbak egiteko obradore txiki batean. Urte sasoiaren arabera, errezeta ezberdinak ekoizten dira lehengai ekologikoekin, eta ahal den heinean etxeko osagaien bat erabiliz garagardoei nortasuna emateko. Prozesu guztia eskuz eta behar den denbora hartuta egiten da.

Garaiko Etxeita baserrian ekoiztutako fruta eta barazkiekin, egiten ditu Ana De la Mazak bere mermelada, zuku,ozpinetako eta abarrak, obradore txiki batean. Produkzio ekologikorako konbertsioa hasi zuen 2020an.

Mermeladak ahalik eta azukre gutxien erabiliz ekoizten ditu, frutaren zaporea bere horretan mantentzeko.

ERLIA

Erlia arrautza ekologikoak familia artekoa eta gertuko ekoizpen ekologikoa da.

Abadiñoko Muntsaratz auzoan dagoen Erlia baserrian kokatua dago eta bertan hazitakoak gara Aitor eta Amaia neba-arrebak.Lan taldea Loli eta Aitorrekin osatzen da.


Baserriari bizitza eta irtenbide bat eman nahian 2017an proiektuari, abentura berri honi, forma ematen hazi ginen eta 2019aren urtarrilean lehen 250 oiloak heldu ziren gurera. Gutxira etorri ziren beste 250 oiloak.


Zergatik ekoizpen ekologikoa? Alde batetik oiloen ongizatea ; erabiltzen duten landa pestizida eta transgeniko gabekoa da. Oiloen pentsua, elikadura, ekologikoa da jaiotzen diren momentutik, transgeniko eta botika gabekoa da. Natural naturala!! Askatasunean bizi dira.


Hurbileko, kalitatezko eta osasungarriak diren arrautzak eskaintzea da gure xedea. Eskutik eskura.


Txikitasunetik, gure ingurua eta ingurukoak zaindu, zuzeneko harremanak egin, gertutasuna mantendu.

Lurraren inguruan sortzen den mugimenduarekin bat egin eta ahaldundu nahi dugu.